I Si Parlem de Presons?

I SI PARLEM DE PRESONS?

  Taller Montaje 184 Taller Montaje 187

Dimas, empresa d’Inserció Social, ha organitzat una Taula Rodona per parlar de les presons i de la seva situació en aquest temps de crisi. Han presentat el senyor Josep Manel Sebastià, president de l’Associació Dimas, i el senyor Josep Mayoral, Alcalde de Granollers.

Taller Montaje 186

El senyor Rafael Ribó, del Síndic de Greuges de Catalunya, ha parlat de la Situació dels Reclusos i de les Presons a Catalunya.

Taller Montaje 193Taller Montaje 194

A la Taula Rodona han intervingut el senyor Xavier Martorell, Director General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la senyora Maria Lluïsa Domingo, com a Representant de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció i denúncia de la Tortura i el senyor Josep Maria Fabró, Capellà de la Presó de Can Brians. Ha moderat la senyora Maria Fernández Vidal, Periodista.

Taller Montaje 203Taller Montaje 202Taller Montaje 205

En la taula s’ha exposat:

Que s’han de tancar vàries presons, per antiquades i per no complir amb requisits varis de seguretat i dignitat per a les persones que per decisió judicial són tancades als recintes.

Que hi ha excessiva massificació i les persones destinades a la reinserció no donen abast. S’intenta, es fan esforços però no s’arriba. Les persones, en sortir del període de captivitat no reben resposta. Els retalls en personal i l’alt percentatge de personal interí (80%) no ajuda.

Que hi ha persones que no hauríem de ser-hi a la presó, sinó en una institució psiquiàtrica (60%).

Que es practica la tortura i l’abús d’autoritat, i que alguns funcionaris no han canviat el seu tarannà. Que d’alguna manera humilien a persones en règim intern i a voluntaris. Aquest abús ve més enllà, en el sistema de Cire, en que algunes persones internes que poden treballar, els cotitzen menys hores que les que realment fan, o directament no existeixen per l’administració, en cas d’estrangers, quan finalitza el càstig de reclusió, i es troben sense res després d’haver contribuït amb el seu treball i els impostos derivats.

Taller Montaje 207Taller Montaje 208

La meva opinió, és la mateixa del senyor Josep Maria Fabró: Tanquem les presons. Invertim en educació, sanitat, dignitat, atenció per a les persones que necessitem atenció psicològica, invertim en crear treball enlloc de bosses d’atur. Invertim en les persones. En definitiva, invertim en el abans, en tot en el que ens retallen, invertim en facilitar camins per que les persones puguin gaudir i participar de les decisions i puguin ser ciutadans i no súbdits i submisos. Segurament és més car que tenir presons massificades i gestionades per empreses privades, temps al temps, però com deia la meva àvia, “lo barato sale caro.”

Taller Montaje 214Taller Montaje 216Taller Montaje 196Taller Montaje 197Taller Montaje 216

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s